Oopsies-toast!

Oopsies-toast är utmärkta att ha med sig till lunchlådan. Det smakar som kolhydrats-toats, men du blir mätt och pigg av dem.

Samma recept som under, men efter gräddningen så tar man två delar och lägger i valfritt tillbehör.

Oopsie-toast:
Oopsie-bröd

Tillbehör:
Bregott
Skinka
Stark ost
Senap
Oregano

Lägg sedan i mackorna i en smörgåsgrill och låt grilla i ca 5 min.

Smörgåsgrill.
Smörgåsgrill.

Ooopsie-toasts
Oopsie-toasts!

Oopsie-toasts
Redig frukost.

Just toast'em!

Oopsies-pizza!

Har fallit för det här med Oopsies-bröd. Finns otaliga recept där ute och i kväll så gjorde jag min första Oopsie-pizza.

Ingredienser:

Pizzabotten:
6 ägg + 3 restäggvitor
1 dl vispgrädde
150 g Philadelphiaost
1 tsk bakpulver
2 nävar riven ost

Pizzatillbehör:
Tomatsås
2 st mozzarellaost
2 nävar riven ost
1,5 paket rökt skinka
Oregano, basilika

Tomatsås:
1 burk krossade tomater
2 klyftor vitlök
1 hel gul lök
En bit riven ingefära
Oregano, basilika, peppar och salt
Olivolja

Separera äggvitorna från äggulorna och lägg dem i vardera bunke.
Vispa äggvitorna och bakpulvret tills det blir alldeles fluffigt och så att det ej rinner av bunken.
Vispa äggulorna, grädden och Philadelphiaosten till en fin smet.
Häll försiktigt i äggulesmeten i äggvitesmeten tillsammans med den rivna osten. Rör försiktigt om.
Häll allt i en långpanna. Lägg in i ugnen på 150°C i 30 minuter.

Pizzabotten.
Pizzabotten.

Finhacka gullöken i en mixer. Stek i olivolja tillsammans med vitlök och ingefära tills löken har mjuknat. Häll i en burk med krossade tomater. Strö över oregano, basilika, peppar och salt.

Tomatsås.
Tomatsås.

Bre över tomatsåsen på den färdiggräddade pizzabotten.

Färdiggräddad.
Färdiggräddad pizzabotten.

Pizzabotten med tomatsås.
Pizzabotten med tomatsås.

Lägg på valfria tillbehör.

Pizzatillbehör
Pizza med tomatsås och tlilbehör.


In i ugnen igen men nu i 200°C i 5-10 minuter.

LCHF-pizza!
Oopsie-pizza!

Pizza slice
Oopsie-pizza-slice!

It's all in the dough'.

RSS 2.0