Att tvätta:

1) Vänta 3 veckor EFTER att alla dina kläder ligger i tvätt-tunnan.
2) Kom på att du ska tvätta 2 timmar innan din andra tentamen.
3) Låt tvätten ligga blöt medan du rusar till skrivsalen.
4) Vänta 1 dag innan du sätter upp tvätten på tork.
5) Vänta 1 vecka innan du lägger in kläderna i garderoben.
6) Använd kläderna minst 1 månad.
7) --> 1)

Kebab med tzatsiki och grönsaker

Kebab med tzatsiki och grönsaker

Ingredienser:
Kebab från Lidl
Tzatsiki
Grönsaker

 


Ribs med tzatsiki och grönsaker

Ribs med tzatsiki och grönsaker
Ingredienser:
Revbensspjäll från Lidl

Tzatsiki:
Creme fraiche
Vitlök
Gurka
Röd lök
Olivolja

Sätt ribsen i ugnen. Stek grönsaker. Blanda creme fraiche med pressad vitlök, hackad rödlök, hackad gurka och en skvätt olivolja.



Hur man fångar barns hjärtan

Hur man skapar en trogen kundkrets...



Bygg Sveriges största pepparkakshus...

 


Bjud sedan alla barn på pepparkakor som är gjorda på naturligt framställt margarin...


Köttfärssås med champinjonsås och paprika

Köttfärssås med champinjonsås och paprika
Ingredienser:
Köttfärssås:
800 gram blandfärs 20% fett
2 påsar tacokryddmix
1 tsk sambal
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 bit ingefära
1 paket krossade tomater chili
3 dl grädde
Tomatpuré
Peppar
Salt
Skvätt soja
Smör


Champinjonsås:
5-6 st champinjoner
3 dl grädde
1-2 dl creme fraiche alt. Maizena
Salt
Peppar
1 gul lök

Grönsaker:
5-6 paprikor
Olivolja
Salt
Vitlök
Ingefära

Hacka gullök, riv ingefäran och pressa vitlök. Stek i smör. Tillsätt blandfärsen stegvis. Bryn. Tillsätt tacokrydda, tomatpuré, krossade tomater, peppar, salt, grädden, sambal och en skvätt soja för syns skull. Smaka av.

Stek champinjonerna utan smör först för att få bort den största delen av vattnet. Tillsätt smör, hackad lök och salt och peppar. Häll i grädden. Tillsätt creme fraiche/Maizena efter hur tjock konsistensen ska vara.

Låt hackad vitlök och riven ingefära dra i olivolja en stund. Häll sedan i det i en wokpanna. Woka hackad paprika en stund. Tillsätt salt.



Kostcirkeln.

Chokladmousse

Kom över ett jäkligt gott och enkelt recept på chokladmousse!


Chokladmousse

Ingredienser:
200g Philadelphia
3 dl vispgrädde
100g Lindts choklad 86%
25g smör
Vanillinsocker

 

Vispa grädden. Smält chokladen och smöret tillsammans. Vispa chokladsmöret med Philadelphiaosten. Häll i grädden och lite vanillinsocker. Servera direkt eller sätt in i kyl.

 


Pizza med köttfärssås

Gjorde i dag en LCHF-pizza med köttfärssås och gyrossås! Det blev grymt gott!

Pizza med köttfärssås och gyrossås
Ingredienser:
Köttfärssås:
400 gram blandfärs 20% fett
1 påse tacokryddmix
1 tsk sambal
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 bit ingefära
Tomatpuré
Peppar
Salt
Skvätt soja
Smör

Gyrossås:
200 g majonnäs
2 dl grädde/Creme Fraiche (beroende på konsistens)
Kebabkrydda
2 klyftor vitlök
Salt
Olivolja

Hacka gullök, riv ingefäran och pressa vitlök. Stek i smör. Tillsätt blandfärsen stegvis. Bryn. Tillsätt tacokrydda, tomatpuré, peppar, salt, sambal och en skvätt soja för syns skull. Smaka av.

Lägg på köttfärssåsen på pizzan tillsammans med andra tillbehör (hade tomatsås, mozzarella-ost, riven mild ost och champinjoner). In i ugnen.

Blanda majonnäs med grädde eller CF beroende på vilken konsistens du vill ha. Tillsätt kebabkrydda, vitlök, salt och en skvätt olja. Smaka av.


 


Pizza med köttfärssås och gyrossås.


Fläskkarré med kantarellsås

Ett enkelt recept som är min "vardagsmat".

Fläskkarré med kantarellsås
Ingredienser:
Fläskkarré

½ grön
½ röd paprika
½ broccoli
1 vitlök
1 bit ingefära
Olivolja

Sås:
25 gram smör
1 gul lök
3-4 kantareller
1 dl vispgrädde
Peppar
Salt
Skvätt soja
Ev. 1 msk Creme Fraiche

Stek fläskkarrén i smör, peppra och salta. Lägg åt sidan.
Pressa vitlök och riv ingefära i en liten skål med några msk olivolja. Låt dra en stund.
Häll i oljan i en stek- eller wokpanna. Fräs en stund. Lägg först i broccolin och woka en stund. Sen i med paprikan. Woka en stund. Lägg åt sidan.
Stek kantarellerna utan något fett så att en stor del av vattnet går bort. Lägg i smör och hackad gullök. Peppra och salta. Häll sedan i grädden och en skvätt soja för färgens skull. Ha eventuellt i CF för att göra såsen tjockare. Låt koka några minuter.


En lättlagad vardagsrätt.

 


LCHF-pannkaka

Här är ett recept på pannkaka från Airams kokbok.


LCHF-pannkaka
Ingredienser:
3 paket bacon
8 ägg
1½ dl vispgrädde
50 gram smör
250 gram keso
150 gram fet mild ost (Philadelphia)

Tillagas i 225 graders ugn.
Finstrimla bacon och fördela i en långpanna med smöret i mindre klickar. Grädda/stek tills baconet antagit krispig karaktär och fettet bubblar ordentligt. Vispa under tiden upp ägg med grädden och rör ner keson. Övervispa inte - det räcker att det blandar sig hyggligt. Strö riktigt små osttärningar på baconet och slå sen äggstanningen över.
Grädda tills pannkakan är vackert bubblig och fått gyllenbrun yta.



Serverade med keso och rårörda hallon.

Kinagryta - fläsk med bambuskott

Här är ett kinarecept som jag hittade någonstans på nätet. Väldigt lättlagat, trots många ingredienser.

 

Efterlyser dock en bra fet sås som passar till kinamat!


Kinagryta - fläsk med bambuskott

Ingredienser:
350-400g bogfläsk i skivor (strimlat) / kycklingfilé
1 stor burk bambuskott
1 burk champinjoner 
1 purjolök i 1-1,5 cm bitar
1 gul lök 

1-2 vitlöksklyftor 
2 msk färsk ingefära 
3-4 msk olja

1 msk fisksås (Santa maria Thailand)
1 msk oystersås (Santa Maria Thailand)
1 msk soja (Mrs cheng´s mushroom soy)

1 msk pressad citron
1 hönsbuljongtärning
Sambal oelek för styrka efter smak

2½ msk maizenamjöl
Lite vatten

 

 

Slå bambuskott och champinjoner i ett durkslag, skölj och skär purjolöken i bitar lägg även det i durkslaget. Skär gul lök i fina "båtar" klyftor.

Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå olja i en liten skål, låt dra en liten stund.

Slå oljeblandningen i en stor wokpanna och fräs en kort stund, tillsätt kött och fräs kort, i med lök och citronvätska. Tillsätt därefter hönsbuljong, bambuskott, champinjoner och purjolök och fräs en stund.

Tillsätt sen fisk-, oyster- och sojasåsen och koka ihop en stund. Rör ut maizenamjölet med lite vatten, slå redningen i grytan och rör om. Låt småsjuda i ca 3 min. Smaka av med sambal efter smak.

 

 


RSS 2.0