Fläskkarré med kantarellsås
Ett enkelt recept som är min "vardagsmat".
Fläskkarré med kantarellsås
Ingredienser:
Fläskkarré
½ grön
½ röd paprika
½ broccoli
1 vitlök
1 bit ingefära
Olivolja
Sås:
25 gram smör
1 gul lök
3-4 kantareller
1 dl vispgrädde
Peppar
Salt
Skvätt soja
Ev. 1 msk Creme Fraiche
Stek fläskkarrén i smör, peppra och salta. Lägg åt sidan.
Pressa vitlök och riv ingefära i en liten skål med några msk olivolja. Låt dra en stund.
Häll i oljan i en stek- eller wokpanna. Fräs en stund. Lägg först i broccolin och woka en stund. Sen i med paprikan. Woka en stund. Lägg åt sidan.
Stek kantarellerna utan något fett så att en stor del av vattnet går bort. Lägg i smör och hackad gullök. Peppra och salta. Häll sedan i grädden och en skvätt soja för färgens skull. Ha eventuellt i CF för att göra såsen tjockare. Låt koka några minuter.
Fläskkarré
½ grön
½ röd paprika
½ broccoli
1 vitlök
1 bit ingefära
Olivolja
Sås:
25 gram smör
1 gul lök
3-4 kantareller
1 dl vispgrädde
Peppar
Salt
Skvätt soja
Ev. 1 msk Creme Fraiche
Stek fläskkarrén i smör, peppra och salta. Lägg åt sidan.
Pressa vitlök och riv ingefära i en liten skål med några msk olivolja. Låt dra en stund.
Häll i oljan i en stek- eller wokpanna. Fräs en stund. Lägg först i broccolin och woka en stund. Sen i med paprikan. Woka en stund. Lägg åt sidan.
Stek kantarellerna utan något fett så att en stor del av vattnet går bort. Lägg i smör och hackad gullök. Peppra och salta. Häll sedan i grädden och en skvätt soja för färgens skull. Ha eventuellt i CF för att göra såsen tjockare. Låt koka några minuter.
En lättlagad vardagsrätt.
Kommentarer
Trackback