Laxmacka med romsås.
Bröd:
10 ägg
4 dl Pofiber
4 dl grädde/kokosmjölk
1 tsk bakpulver
1 halvsida rökt lax (ca 1,5 kg).
Sås:
0,5 dl Creme Fraiche
1 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
1 finskuren dillplanta
1 finhackad rödlök
salt & peppar
1 burk (80g) stenbitsrom (röd)
Blanda brödingredienser, häll ut på 2 långpannor, in i ugnen på 200 grader i 15 min.
Blanda såsingredienserna i en bunke.
Dela laxen i 10 bitar.
Ut med brödet ur ugnen, dela i 20 delar. Ta två halvor och fyll med lax och sås. Njut!
Thaisoppa
2 laxbitar
10 dl kokosmjölk (premium extra creamy)
2 tsk lime/citronjuice
4 msk thailändsk fisksås
3 msk currypasta (grön)
2 paprikor
Kokossmör att steka i
Salt
Skala räkorna och lägg skalet i en kastrull och de färdigskalade räkorna i en skål. Häll kokosmjölk, limejuice, fisksås och currypasta i kastrullen med räkskal och låt koka upp. Sila av soppan i en finmaskig sil, ner i en stor skål.
Strimla paprika och purjon och fräs tillsammans med laxen i några minuter i kokossmör. Tillsätt soppan och sänk värmen. Låt soppan bli varm. Smaka av med salt och ev. extra fisksås. Lägg i räkorna strax innan servering.
Hamburgare
Ingredienser:
(3 satser, 12 st hamburgerbröd)
6 dl Sempers pofiber
3 dl kokosmjölk
1 tsk bakpulver
15 ägg
(ca 12 st hamburgare)
1kg nötfärs
Mozzarella
2 ägg
Kryddor
Tillbehör
Tomatskiva
Lök
Salladsblad
Fransk senap (0 kolhydrater)
Heinz Ketchup
Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda pofiber, kokosmjölk, ägg och bakpulver. Häll i allt i en rund bakform. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
Blanda nötfärs, mozzarella, kryddor och äggen. Gör runda hamburgare och stek i smör/kokosfett.
Ta ut brödet, gör runda hamburgerbröd med hjälp av en glasburk.
Lägg på tillbehör.
Pannkakor
Pannkakor
Ingredienser:
5 ägg
2,5 dl Semper Pofiber
5 dl vispgrädde
1 tsk bakpulver
Smör att steka i
Vispa 5 ägg hårt. Häll i 5 dl vispgrädde, 2,5 dl pofiber och 1 tsk bakpulver. Ha i en tunn smet i stekpannan. Stek i smör.
Chokladmuffins
Chokladmuffins
Ingredienser:
2 dl Semper Pofiber
5 ägg
50 g smör
1 dl vispgrädde (40%)
200 g 85% mörk choklad (jag använde Isis)
70 g kakao
1 tsk bakpulver
3-5 tsk vanillinpulver
5 ägg vispas hårt. 100 g 85% mörk choklad smälts med 50 g smör och 3 tsk vanillinpulver. Blanda chokladsmeten med äggen, 1 dl grädde, 70 g kakao, 2 dl Pofiber, 1 tsk bakpulver och ytterligare 100 g 85% mörk choklad som har krossats i småbitar.
Lägg smeten i 12 muffinsformar. Värm i 150 grader i 15 min.
Näringsvärde (för smeten):
77 g protein (308 kcal, 12%)
225 g fett (2025 kcal, 79%)
58 g kolhydrater (232 kcal, 9%)
Totalt 2565 kcal
En muffins innehåller ca 6,5 protein, 19 g fett och 5 g kolhydrater.
5 ägg vispas hårt. 100 g 85% mörk choklad smälts med 50 g smör och 3 tsk vanillinpulver. Blanda chokladsmeten med äggen, 1 dl grädde, 70 g kakao, 2 dl PO-fiber 1 tsk bakpulver och ytterligare 100 g 85% mörk choklad som har krossats i småbitar. Lägg smeten i 12 muffinsformar. Värm i 150 grader i 15 min.
Ca näringsvärde (för smeten):
77 g protein (308 kcal, 12%) 225 g fett (2025 kcal, 79%), 58 g kolhydrater (232 kcal, 9%) Totalt 2565 kcal
En muffins innehåller ca 6,5 protein, 19 g fett och 5 g kolhydrater.
5 ägg 30 g Fett 36 g protein
10 g vanillinpulver 10 g kolhydrater
PO-fiber 0,1 g fett 2 g protein 4 g kolhydrater
200 choklad 100 g fett 20 g protein 34 g kolhydrater
50 g smör 40 g fett
Kakao 15 g fett 16,5 g protein 7 g kolhydrater
1 dl grädde 40 g fett 2 protein 3 kolhydrater
Fett 30 + 2 + 100 + 40 + 15 + 40 = 225
Protein 36 + 2 + 20 + 16,5 + 2 = 77
Kolhydrater 58
Att tvätta:
Kebab med tzatsiki och grönsaker
Ribs med tzatsiki och grönsaker
Revbensspjäll från Lidl
Tzatsiki:
Creme fraiche
Vitlök
Gurka
Röd lök
Olivolja
Sätt ribsen i ugnen. Stek grönsaker. Blanda creme fraiche med pressad vitlök, hackad rödlök, hackad gurka och en skvätt olivolja.
Hur man fångar barns hjärtan
Hur man skapar en trogen kundkrets...
Bygg Sveriges största pepparkakshus...
Bjud sedan alla barn på pepparkakor som är gjorda på naturligt framställt margarin...
Köttfärssås med champinjonsås och paprika
Köttfärssås:
800 gram blandfärs 20% fett
2 påsar tacokryddmix
1 tsk sambal
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 bit ingefära
1 paket krossade tomater chili
3 dl grädde
Tomatpuré
Peppar
Salt
Skvätt soja
Smör
Champinjonsås:
5-6 st champinjoner
3 dl grädde
1-2 dl creme fraiche alt. Maizena
Salt
Peppar
1 gul lök
Grönsaker:
5-6 paprikor
Olivolja
Salt
Vitlök
Ingefära
Hacka gullök, riv ingefäran och pressa vitlök. Stek i smör. Tillsätt blandfärsen stegvis. Bryn. Tillsätt tacokrydda, tomatpuré, krossade tomater, peppar, salt, grädden, sambal och en skvätt soja för syns skull. Smaka av.
Stek champinjonerna utan smör först för att få bort den största delen av vattnet. Tillsätt smör, hackad lök och salt och peppar. Häll i grädden. Tillsätt creme fraiche/Maizena efter hur tjock konsistensen ska vara.
Låt hackad vitlök och riven ingefära dra i olivolja en stund. Häll sedan i det i en wokpanna. Woka hackad paprika en stund. Tillsätt salt.
Kostcirkeln.
Chokladmousse
Kom över ett jäkligt gott och enkelt recept på chokladmousse!
Chokladmousse
Ingredienser:
200g Philadelphia
3 dl vispgrädde
100g Lindts choklad 86%
25g smör
Vanillinsocker
Vispa grädden. Smält chokladen och smöret tillsammans. Vispa chokladsmöret med Philadelphiaosten. Häll i grädden och lite vanillinsocker. Servera direkt eller sätt in i kyl.
Pizza med köttfärssås
Köttfärssås:
400 gram blandfärs 20% fett
1 påse tacokryddmix
1 tsk sambal
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 bit ingefära
Tomatpuré
Peppar
Salt
Skvätt soja
Smör
Gyrossås:
200 g majonnäs
2 dl grädde/Creme Fraiche (beroende på konsistens)
Kebabkrydda
2 klyftor vitlök
Salt
Olivolja
Hacka gullök, riv ingefäran och pressa vitlök. Stek i smör. Tillsätt blandfärsen stegvis. Bryn. Tillsätt tacokrydda, tomatpuré, peppar, salt, sambal och en skvätt soja för syns skull. Smaka av.
Lägg på köttfärssåsen på pizzan tillsammans med andra tillbehör (hade tomatsås, mozzarella-ost, riven mild ost och champinjoner). In i ugnen.
Blanda majonnäs med grädde eller CF beroende på vilken konsistens du vill ha. Tillsätt kebabkrydda, vitlök, salt och en skvätt olja. Smaka av.
Pizza med köttfärssås och gyrossås.
Fläskkarré med kantarellsås
Fläskkarré
½ grön
½ röd paprika
½ broccoli
1 vitlök
1 bit ingefära
Olivolja
Sås:
25 gram smör
1 gul lök
3-4 kantareller
1 dl vispgrädde
Peppar
Salt
Skvätt soja
Ev. 1 msk Creme Fraiche
Stek fläskkarrén i smör, peppra och salta. Lägg åt sidan.
Pressa vitlök och riv ingefära i en liten skål med några msk olivolja. Låt dra en stund.
Häll i oljan i en stek- eller wokpanna. Fräs en stund. Lägg först i broccolin och woka en stund. Sen i med paprikan. Woka en stund. Lägg åt sidan.
Stek kantarellerna utan något fett så att en stor del av vattnet går bort. Lägg i smör och hackad gullök. Peppra och salta. Häll sedan i grädden och en skvätt soja för färgens skull. Ha eventuellt i CF för att göra såsen tjockare. Låt koka några minuter.
En lättlagad vardagsrätt.
LCHF-pannkaka
Kinagryta - fläsk med bambuskott
Här är ett kinarecept som jag hittade någonstans på nätet. Väldigt lättlagat, trots många ingredienser.
Efterlyser dock en bra fet sås som passar till kinamat!
Kinagryta - fläsk med bambuskott
1 stor burk bambuskott
1 burk champinjoner
1 purjolök i 1-1,5 cm bitar
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 msk färsk ingefära
3-4 msk olja
1 msk fisksås (Santa maria Thailand)
1 msk oystersås (Santa Maria Thailand)
1 msk soja (Mrs cheng´s mushroom soy)
1 msk pressad citron
1 hönsbuljongtärning
Sambal oelek för styrka efter smak
2½ msk maizenamjöl
Lite vatten
Slå bambuskott och champinjoner i ett durkslag, skölj och skär purjolöken i bitar lägg även det i durkslaget. Skär gul lök i fina "båtar" klyftor.
Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå olja i en liten skål, låt dra en liten stund.
Slå oljeblandningen i en stor wokpanna och fräs en kort stund, tillsätt kött och fräs kort, i med lök och citronvätska. Tillsätt därefter hönsbuljong, bambuskott, champinjoner och purjolök och fräs en stund.