Köttfärssås med champinjonsås och paprika
Köttfärssås med champinjonsås och paprika
Ingredienser:Köttfärssås:
800 gram blandfärs 20% fett
2 påsar tacokryddmix
1 tsk sambal
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 bit ingefära
1 paket krossade tomater chili
3 dl grädde
Tomatpuré
Peppar
Salt
Skvätt soja
Smör
Champinjonsås:
5-6 st champinjoner
3 dl grädde
1-2 dl creme fraiche alt. Maizena
Salt
Peppar
1 gul lök
Grönsaker:
5-6 paprikor
Olivolja
Salt
Vitlök
Ingefära
Hacka gullök, riv ingefäran och pressa vitlök. Stek i smör. Tillsätt blandfärsen stegvis. Bryn. Tillsätt tacokrydda, tomatpuré, krossade tomater, peppar, salt, grädden, sambal och en skvätt soja för syns skull. Smaka av.
Stek champinjonerna utan smör först för att få bort den största delen av vattnet. Tillsätt smör, hackad lök och salt och peppar. Häll i grädden. Tillsätt creme fraiche/Maizena efter hur tjock konsistensen ska vara.
Låt hackad vitlök och riven ingefära dra i olivolja en stund. Häll sedan i det i en wokpanna. Woka hackad paprika en stund. Tillsätt salt.
Kostcirkeln.
Kommentarer
Trackback