Kinagryta - fläsk med bambuskott
Här är ett kinarecept som jag hittade någonstans på nätet. Väldigt lättlagat, trots många ingredienser.
Efterlyser dock en bra fet sås som passar till kinamat!
Kinagryta - fläsk med bambuskott
Ingredienser:
350-400g bogfläsk i skivor (strimlat) / kycklingfilé1 stor burk bambuskott
1 burk champinjoner
1 purjolök i 1-1,5 cm bitar
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 msk färsk ingefära
3-4 msk olja
1 msk fisksås (Santa maria Thailand)
1 msk oystersås (Santa Maria Thailand)
1 msk soja (Mrs cheng´s mushroom soy)
1 msk pressad citron
1 hönsbuljongtärning
Sambal oelek för styrka efter smak
2½ msk maizenamjöl
Lite vatten
Slå bambuskott och champinjoner i ett durkslag, skölj och skär purjolöken i bitar lägg även det i durkslaget. Skär gul lök i fina "båtar" klyftor.
Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå olja i en liten skål, låt dra en liten stund.
Slå oljeblandningen i en stor wokpanna och fräs en kort stund, tillsätt kött och fräs kort, i med lök och citronvätska. Tillsätt därefter hönsbuljong, bambuskott, champinjoner och purjolök och fräs en stund.
Tillsätt sen fisk-, oyster- och sojasåsen och koka ihop en stund. Rör ut maizenamjölet med lite vatten, slå redningen i grytan och rör om. Låt småsjuda i ca 3 min. Smaka av med sambal efter smak.
Kommentarer
Trackback