Att tvätta:
Kebab med tzatsiki och grönsaker
Ribs med tzatsiki och grönsaker
Revbensspjäll från Lidl
Tzatsiki:
Creme fraiche
Vitlök
Gurka
Röd lök
Olivolja
Sätt ribsen i ugnen. Stek grönsaker. Blanda creme fraiche med pressad vitlök, hackad rödlök, hackad gurka och en skvätt olivolja.
Hur man fångar barns hjärtan
Hur man skapar en trogen kundkrets...
Bygg Sveriges största pepparkakshus...
Bjud sedan alla barn på pepparkakor som är gjorda på naturligt framställt margarin...
Köttfärssås med champinjonsås och paprika
Köttfärssås:
800 gram blandfärs 20% fett
2 påsar tacokryddmix
1 tsk sambal
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 bit ingefära
1 paket krossade tomater chili
3 dl grädde
Tomatpuré
Peppar
Salt
Skvätt soja
Smör
Champinjonsås:
5-6 st champinjoner
3 dl grädde
1-2 dl creme fraiche alt. Maizena
Salt
Peppar
1 gul lök
Grönsaker:
5-6 paprikor
Olivolja
Salt
Vitlök
Ingefära
Hacka gullök, riv ingefäran och pressa vitlök. Stek i smör. Tillsätt blandfärsen stegvis. Bryn. Tillsätt tacokrydda, tomatpuré, krossade tomater, peppar, salt, grädden, sambal och en skvätt soja för syns skull. Smaka av.
Stek champinjonerna utan smör först för att få bort den största delen av vattnet. Tillsätt smör, hackad lök och salt och peppar. Häll i grädden. Tillsätt creme fraiche/Maizena efter hur tjock konsistensen ska vara.
Låt hackad vitlök och riven ingefära dra i olivolja en stund. Häll sedan i det i en wokpanna. Woka hackad paprika en stund. Tillsätt salt.
Kostcirkeln.
Chokladmousse
Kom över ett jäkligt gott och enkelt recept på chokladmousse!
Chokladmousse
Ingredienser:
200g Philadelphia
3 dl vispgrädde
100g Lindts choklad 86%
25g smör
Vanillinsocker
Vispa grädden. Smält chokladen och smöret tillsammans. Vispa chokladsmöret med Philadelphiaosten. Häll i grädden och lite vanillinsocker. Servera direkt eller sätt in i kyl.
Pizza med köttfärssås
Köttfärssås:
400 gram blandfärs 20% fett
1 påse tacokryddmix
1 tsk sambal
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 bit ingefära
Tomatpuré
Peppar
Salt
Skvätt soja
Smör
Gyrossås:
200 g majonnäs
2 dl grädde/Creme Fraiche (beroende på konsistens)
Kebabkrydda
2 klyftor vitlök
Salt
Olivolja
Hacka gullök, riv ingefäran och pressa vitlök. Stek i smör. Tillsätt blandfärsen stegvis. Bryn. Tillsätt tacokrydda, tomatpuré, peppar, salt, sambal och en skvätt soja för syns skull. Smaka av.
Lägg på köttfärssåsen på pizzan tillsammans med andra tillbehör (hade tomatsås, mozzarella-ost, riven mild ost och champinjoner). In i ugnen.
Blanda majonnäs med grädde eller CF beroende på vilken konsistens du vill ha. Tillsätt kebabkrydda, vitlök, salt och en skvätt olja. Smaka av.
Pizza med köttfärssås och gyrossås.
Fläskkarré med kantarellsås
Fläskkarré
½ grön
½ röd paprika
½ broccoli
1 vitlök
1 bit ingefära
Olivolja
Sås:
25 gram smör
1 gul lök
3-4 kantareller
1 dl vispgrädde
Peppar
Salt
Skvätt soja
Ev. 1 msk Creme Fraiche
Stek fläskkarrén i smör, peppra och salta. Lägg åt sidan.
Pressa vitlök och riv ingefära i en liten skål med några msk olivolja. Låt dra en stund.
Häll i oljan i en stek- eller wokpanna. Fräs en stund. Lägg först i broccolin och woka en stund. Sen i med paprikan. Woka en stund. Lägg åt sidan.
Stek kantarellerna utan något fett så att en stor del av vattnet går bort. Lägg i smör och hackad gullök. Peppra och salta. Häll sedan i grädden och en skvätt soja för färgens skull. Ha eventuellt i CF för att göra såsen tjockare. Låt koka några minuter.
En lättlagad vardagsrätt.
LCHF-pannkaka
Kinagryta - fläsk med bambuskott
Här är ett kinarecept som jag hittade någonstans på nätet. Väldigt lättlagat, trots många ingredienser.
Efterlyser dock en bra fet sås som passar till kinamat!
Kinagryta - fläsk med bambuskott
1 stor burk bambuskott
1 burk champinjoner
1 purjolök i 1-1,5 cm bitar
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 msk färsk ingefära
3-4 msk olja
1 msk fisksås (Santa maria Thailand)
1 msk oystersås (Santa Maria Thailand)
1 msk soja (Mrs cheng´s mushroom soy)
1 msk pressad citron
1 hönsbuljongtärning
Sambal oelek för styrka efter smak
2½ msk maizenamjöl
Lite vatten
Slå bambuskott och champinjoner i ett durkslag, skölj och skär purjolöken i bitar lägg även det i durkslaget. Skär gul lök i fina "båtar" klyftor.
Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå olja i en liten skål, låt dra en liten stund.
Slå oljeblandningen i en stor wokpanna och fräs en kort stund, tillsätt kött och fräs kort, i med lök och citronvätska. Tillsätt därefter hönsbuljong, bambuskott, champinjoner och purjolök och fräs en stund.